Wat is een vlooienmarkt?

Je ziet vaak het woord vlooienmarkt voorbij komen, maar wat betekent het eigenlijk? Een vlooienmarkt is een markt in jouw dorp of stad waar iedereen zijn spulletjes verkoopt. Dit kan kleding, bakjes, accessoires zijn en nog veel meer. Mensen doen dit zodat ze andere ermee blij kunnen maken en zo kom je eindelijk van die spulletjes af. Een vlooienmarkt is eigenlijk een markt waar iedereen zijn rommel verkoopt. Deze markt is niet altijd aanwezig. Er zijn hier allemaal verschillende datums voor. Wanneer je een keer een vlooienmarkt mist hoef je geen zorgen te maken dat je super lang moet wachten. Op een vlooienmarkt hoef je niet alleen oude spullen te verkopen maar je kan ook je eigen spulletjes maken en deze verkopen op de markt. Zo kan je aan andere zien wat jij kan maken en voor bijvoorbeeld; beginnende sieraden bedrijfjes zou dit perfect zijn.

thiebaud-faix-nADdg-alZPQ-unsplash
markus-winkler-Ft4a7d1f2l8-unsplash

Waarom zou ik naar een vlooienmarkt gaan?

Misschien denk je wel; waarom zou ik naar een vlooienmarkt gaan. Het is toch hartstikke smerig dat ik tweedehands spulletjes ga kopen? Op een vlooienmarkt kan je veel leuke spulletjes vinden. Daarom kan je deze spullen gaan kopen of omdat er misschien iets tussen zit wat je graag wilt hebben. Of het smerig is ligt aan de verkoper, maar de meeste mensen maken de spullen die ze gaan verkopen schoon voordat ze het er neer leggen. Een vlooienmarkt is ook een plek waar je veel mensen ontmoet. Iedereen uit de buurt gaat eens op zolder of in de schuur kijken voor spullen waar ze vanaf moeten. Een vlooienmarkt is ook een stuk goedkoper dan een normale winkel. Dit komt omdat het natuurlijk 2e hands is en omdat mensen vaak niet teveel geld meenemen naar zo een markt. Er zijn veel mensen, dus er is ook kans dat er zakkenrollers aanwezig zijn wat niemand fijn vind.
Op een vlooienmarkt kan iedereen iets verkopen. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, iedereen heeft wel iets om te verkopen. Ook kunnen bedrijven ook spullen verkopen op een vlooienmarkt. Meestal zetten ze hun kraampje voor hun eigen winkel. Dit zijn meestal wat oudere spullen of spullen waar ze vanaf moeten. Zo komt iedereen gezellig bij elkaar en word het een dag waar iedereen nieuwe vrienden maakt.

MEER TE WETEN KOMEN

verkoop

goed verkopen?

reserveren

verkocht